GeriÇorba Tarifleri Kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi

Vitamin deposu enfes kabak çorbasının tarifi bütün detayları ile aşağıda… İçindeki sütü ve yoğurduyla protein de içeren kabak çorbasını evde yapmak isterseniz ihtiyacınız olan tek şey bu tarif. İşte görüntüsünü de çok beğeneceğiniz kabak çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tane karabiber

Servis için:

  • 5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi

Kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları bol suda yıkayın, uç kısımlarını alın ve kabuklarını incecik soyun.

Dört tarafından uzunlamasına kestiğiniz kabakların ortasında kalan kısımları çıkarın.

Çekirdekli kısımları kullanmanız durumunda çorbanız sulanabilir ve lezzeti değişebilir.

Kabakların kullanacağınız parçalarını doğrayın.

Soğanı da küp küp doğrayın ve üzerine dereotunu kıyın.

Doğradığınız soğanları renk alana kadar, zeytinyağında soteleyin.

Kabakları da ilave ederek 5 dakika daha soteleyin.

Tereyağını derin bir tencerede eritmeye başlayın.

Unu dökün ve kokusu çıkmaya başlayana kadar yaklaşık 3 dakika kadar kavurun.

Soğuk sütü azar azar eklerken güzelce karıştırmaya özen gösterin.

Üzerine soğuk tavuk suyunu ve süzme yoğurdu ilave edin.

Sotelediğiniz sebzelerle çorba karışımını birleştirin ve kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Üzerine son olarak dereotunu ve baharatlarını ekleyerek biraz daha kaynattıktan sonra blender’dan geçirin.

Yoğurt ilavesiyle rengi açılan kabak çorbanızı sıcak servis ederken, üzerine kavrulmuş ceviz içi ya da maydanoz yaprakları ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.