Son Güncelleme:
Kabak çiçeği kızartması tarifi
Kabak çiçeği dolması tadan herkesin bayıldığı bir Ege lezzeti. Ancak bu narin ve leziz malzemeyle yapabilecekleriniz bununla sınırlı değil. Örneğin kabak çiçeklerini un ve yumurtaya bulayıp kızartarak, cips tadında çıtır çıtır bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Denediğinize pişman olmayacaksınız.
Yapımı için malzemeler
- 20 adet kabak çiçeği
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
Kabak çiçeği kızartması tarifi Nasıl yapılır?
Sarısını ve beyazını ayırdığınız yumurtaların beyazını güzelce çırpıp, sarısını un ile karıştırın.
Kabak çiçeklerini yıkayıp kuruttuktan sonra, önce unlu karışıma sonra sonra çırptığınız yumurta sarısına bulayıp kızgın yağda kızartın.