GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak çiçeği kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak çiçeği kızartması tarifi

Kabak çiçeği kızartması tarifi

Kabak çiçeği dolması tadan herkesin bayıldığı bir Ege lezzeti. Ancak bu narin ve leziz malzemeyle yapabilecekleriniz bununla sınırlı değil. Örneğin kabak çiçeklerini un ve yumurtaya bulayıp kızartarak, cips tadında çıtır çıtır bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Denediğinize pişman olmayacaksınız.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet kabak çiçeği
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un

Kabak çiçeği kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Sarısını ve beyazını ayırdığınız yumurtaların beyazını güzelce çırpıp, sarısını un ile karıştırın.

Kabak çiçeklerini yıkayıp kuruttuktan sonra, önce unlu karışıma sonra sonra çırptığınız yumurta sarısına bulayıp kızgın yağda kızartın.