Son Güncelleme:
Kabak cacığı tarifi
Genellikle pişirilerek yenen kabağı çiğ de tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin kabağa sarımsaklı yoğurt ekleyip farklı bir cacık elde edebilirsiniz. Bol miktarda su içeren bu tarif yaz günlerinde hem açlığınızı kolayca geçirecek, hem de buz gibi lezzetiyle içinizin ferahlamasını sağlayacak.
Yapımı için malzemeler
- 2 büyük kabak
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
Kabak cacığı tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları rendeleyip sularını iyice sıkın.
Ayrı bir yerde süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.
Kabakları da karışıma ekleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.