Izgara sebzeli hellim sandviç tarifi
İçindeki ızgara sebzeler, peynir, zeytin ve tam buğday ekmeğiyle başlı başına doyurucu ve besleyici bir öğün olan ızgara sebzeli hellim sandviçin yapım süresi diğer sandviçlere kıyasla biraz uzun olabilir ama bu gözünüzü korkutmasın. Çünkü tarifi çok kolay ve ortaya çıkan ürünün lezzeti çok başarılı. Hemen denemelisiniz...
Yapımı için malzemeler
- Çeyrek patlıcan
- Çeyrek kabak
- Çeyrek kırmızı biber
- Çeyrek yeşil biberi
- 2 diş sarımsak
- 1 dal taze soğan
- 5 yaprak fesleğen
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 dilim tam buğday ekmeği
- Zeytin ezmesi
Izgara sebzeli hellim sandviç tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcan, kabak, kırmızı ve yeşil biberi temizleyerek 3 ince dilim halinde kesin.
Sebzeleri marine etmek için 2 diş sarımsağı ezin. 1 dal taze soğanı ve 5 yaprak fesleğeni ince kıyın ve sebzeler ile birleştirip 20 dakika buzdolabında bekletin.
Marine süresi bittikten sonra tavayı kızdırıp sebzeleri 2 kaşık zeytinyağında kızarana kadar pişirin. İnce dilimlediğiniz hellim peynirlerini de kızartın.
2 dilim tam buğday ekmeğinin bir dilimine bolca zeytin ezmesi sürdükten sonra ızgara sebzelerinizi ve hellimleri dizin. Diğer dilimi üzerine kapatın.