İstiridye mantarı sote tarifi
Tadı et sote yiyormuşsunuz gibi ama siz et değil, mantar sote yiyorsunuz. Üstelik çok daha ekonomik. Vegan ve vejetaryenlerin vazgeçilmezi olmaya aday istiridye mantarı sote tarifi bütün detaylarıyla aşağıda... Birkaç malzemeyle kısa sürede yapabileceğiniz bu yemek hafta içi akşam yemeklerinde favoriniz olacak.
Yapımı için malzemeler
- 4 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 450 gram istiridye mantarı
- Tuz
- İsteğinize göre biber
İstiridye mantarı sote tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın, mantarları doğrayın. Sarımsak ve mantarları 2-3 dakika soteleyin. Kısık ateşte azıcık tuz ilave ederek kapağı kapatın. Ortalama 8-9 dakika, suyunu salana kadar pişirin. Mantarların suyu çok fazla ise tencerenin kapağını açın ve suyunu çekmesi için 2-3 dakika daha pişirin.
Taze soğanları doğrayın. Soğanların yarısını mantarların üzerine ekleyin, tuzunu ve biberini dilediğiniz ölçüde koyun. Kalan soğanları mantarların üzerine serperek sıcakken servis edin.