Ispanaklı sufle tarifi
Sufle denince aklımıza genellikle tatlı lezzetler geliyor ancak sufle aslında tuzlusu da çok lezzetli olan bir yiyecek. Kanıt isteyenlere bu ıspanaklı ve peynirli sufleyi gösterebiliriz. Üç çeşit peynirle yapılan lezzet deposu suflenin tarifi huzurlarınızda. Mutlaka deneyin…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yumurta
- 100 gram kaşar
- 50 gram parmesan
- 150 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (kapları yağlamak için)
Ispanaklı sufle tarifi Nasıl yapılır?
Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın.
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Ispanakları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Bir başka tencerede tereyağını eritip içine unu ilave edin.
Unu kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra içine sütü ekleyip karıştırın.
Kavurduğunuz ıspanakları karışıma ekleyin.
Tuzunu ve biberini de ekleyip güzelce harmanladıktan sonra soğuması için kenara alın.
Bu esnada peynirleri rendeleyin.
Rendelenmiş peynirleri ve yumurta sarılarını ıspanaklı harca ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını ayrı bir kasede mikserle çırpıp ıspanaklı harca kaşık kaşık ilave edin.
Yumurta beyazını harca karıştırırken köpüğünü söndürmemeye dikkat edin.
Sufle kaplarının ya da ısıya dayanıklı kaselerin içlerini güzelce yağlayın.
Hamuru kalıplara paylaştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp sufleleri fırına verin.
Üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.