Son Güncelleme:
Ispanaklı pide tarifi
Demir deposu ıspanak kış aylarında en sık tüketilen sebzelerden. Birçok tarife kolayca uyum sağlayan ıspanakla yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri de ıspanaklı börek. Ya bu lezzeti biraz daha geliştirip ıspanaklı pide yapmaya ne dersiniz? Fırından çıkarmadan birkaç dakika önce üzerine bir de beyaz peynir serperseniz ortaya efsane bir yemek çıkıyor.
Yapımı için malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için:
- 500 gram ıspanak
- 1 kuru soğan
- Tuz
Ispanaklı pide tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencerede soğanları kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve soğutun.
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlenmeye bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamurdan küçük bezeler ayırın. Elinizle bezeleri genişçe açıp iç harcı ekleyin ve kapatın.
Tepsiyi yağlayın ve 180 derecede 35 dakika pişirin.