Ispanaklı kiş tarifi
Ispanak kış aylarında sofralarımızdan eksik olmayan bir sebze. Her yemekte kullanılabiliyor, neyin içine girerse girsin lezzetine lezzet katıyor. Peki kiş yapsak ıspanaklı, olmaz mı? Öyle de güzel olur ki... Haydi o zaman ıspanak sevmeyene sevdiren bu kişin tarifini bilmeyen kalmasın.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı kepekli un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 400 gram ıspanak
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Ispanaklı kiş tarifi Nasıl yapılır?
Soğuk tereyağını doğrayıp, unla beraber robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanın. Sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru ikiye bölün.
Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. Üzerine un serpip, merdaneyle yarım santimetre kalınlığında açın. Hamurunuzu fırın kalıbınıza kenarlarından biraz sarkacak şekilde yerleştirin.
Ispanakları ince ince kıyın. Üzerine kaynar su döküp 3-4 dakika bekletin. Üzerine soğuk su gezdirip sürün. Elinizle sıkarak fazla suyunu alın. İçine rendelenmiş peynir, karabiber, pul biber koyup harmanlayın. 2 adet yumurta kırıp karıştırın.
Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine bu harcı dökün. Pişerken akmaması için fazla doldurmayın. Önceden hazırlanmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.