GeriÇorba Tarifleri Ispanaklı buğday çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı buğday çorbası tarifi

Ispanaklı buğday çorbası tarifi

Hem çok doyurucu hem de çok lezzetli bir çorba tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • Yarım demet ıspanak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Ispanaklı buğday çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Haşlanmış buğday ve yıkayıp ince doğradığınız ıspanakları bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip 20 dakika kaynatın. Bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta, un ve tuzu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek ılındırın ve karışımı çorbaya ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Çorbanızı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender’dan geçirin. Üzeri için kırmızı pul biberi tereyağında kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.