GeriÇorba Tarifleri İşkembe çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşkembe çorbası tarifi

İşkembe çorbası tarifi

İşkembe çorbası özellikle evde pişirildiğinde herkese göre olmayabilir ama hem çok lezzetli hem de tam bir şifa deposu olan bir çorbadır aslında. İşkembe çorbasını evde yapmak isteyenler için Samsun mutfağına ait işkembe çorbasının tarifini derledik. Özellikle soğuk kış günlerinde hastalıklarla mücadele için bu çorbayı kesinlikle içmelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram işkembe
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

İşkembe çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İşkembeyi iyice temizleyin.

Parça parça doğrayıp tuzlu suda haşlayın.

İyice pişince süzüp ince ince doğrayın.

Suyunu ayrı bir kaba alın.

Unu sıvı yağda kavurun.

Pembeleşince içine işkembeyi ve ayırdığınız haşlama suyunu ilave edip kaynatın.

Sirkeyi ve dövülmüş sarımsağı kaynayan işkembenin içine konup pişirmeye devam edin.

İyice piştikten sonra ateşten alın. Afiyet olsun...