GeriBörek Tarifleri Isırgan otlu börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Isırgan otlu börek tarifi

Isırgan otlu börek tarifi

Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarifi sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 adet yufka
İç harç için:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 demet ısırgan otu

Isırgan otlu börek tarifi Nasıl yapılır?

Önce eldiven takıp ısırgan otlarını yıkayıp süzün. Otların üstüne tuz atıp ovalayın. Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Küp küp doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve ısırgan otunu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Süt, yumurta sarısı ve un ilave edip karıştırmaya devam edin.

Tezgahın üstünde yufkaları üst üste koyup dörde bölün. 8 adet üçgen yufka parçası elde edin. Bir kabın içinde yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Kesilmiş yufkanın üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün. Uzun kenarına hazırladığınız içi yayın. Yufkanın önce kenarlarını içe katlayın. Sonra kalın rulo şekline getirin. Tam ortasını uzunlamasına bıçakla içi görünecek şekilde kesin.

Bütün kesilmiş yufkaların içlerine ısırgan koyun. Fırın tepsisine dizip kalan sosu böreklerin üstüne sürün. İsteğe göre çörek otuyla süsleyin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.