GeriTatlı Tarifleri İncir uyutması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir uyutması tarifi

İncir uyutması tarifi
Yaz günlerinde soğuk soğuk sağlıklı bir lezzet tüketmek isteyenler için harika bir tarif!

Yaz günlerinde soğuk soğuk sağlıklı bir lezzet tüketmek isteyenler için harika bir tarif!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 14-15 adet kuru incir
  • 1 litre süt
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için fındık, ceviz, Antep fıstığı
  • İsteğe bağlı olarak bal veya pekmez

İncir uyutması tarifi Nasıl yapılır?

İncirleri bir tencereye alın ve üzerine kaynar su ekleyerek kapağını kapatın. Bir saat kadar sıcak su içinde bekleyen incirleri süzerek sap kısımlarını temizleyin. Daha sonra minik minik parçalar halinde kesin.

Sütü ısıtın yoğurt mayalar gibi serçe parmağınızı hafif sokun parmağınız çok az yanacak halde ise sıcaklık tamamdır. İçine incirleri ekleyip karışımı blender'dan geçirin.

Bu karışımı servis edeceğiniz kaselere hızlıca paylaştırın. Üstlerini streç film veya folyo ile kapatarak kalınca bir bez ile sarıp sarmalayın. 2-3 saat beklettikten sonra bezi açıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Buzdolabına kaldırın servis esnasında üzerini süsleyerek soğuk soğuk servis edin.