GeriHamur İşi Tarifleri İnce ekmek muskası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İnce ekmek muskası tarifi

İnce ekmek muskası tarifi

Yapımı her ne kadar gözlemeye benzese de şekil olarak muskayı andıran basit bir tarifimiz var: İnce ekmek muskası. İnce ekmek muskası, Çankırı mutfağına özgü bir tarif aslında ama bu lezzetin keyfini çıkarmak için illa Çankırı'ya gitmenize gerek yok. Özellikle kahvaltılarda çok iyi gidecek olan ince ekmek muskasının yapılışını aşağıda sizinle paylaşıyoruz. Bir göz atmaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yufka ekmek
  • Küpecik peyniri veya kavrulmuş kıyma (her ikisi karışık olarak da kullanılabilir)

İnce ekmek muskası tarifi Nasıl yapılır?

Yufkayı ortadan ikiye katlayın.

Yarım daire şeklindeki yarım yufkayı yuvarlak kısmından katlama çizgisine doğru boydan boya tekrar ikiye katlayın, isterseniz üstünü tereyağı ile yağlayın.

Üzerine damak zevkinize göre peynir ya da kavrulmuş kıyma serpin.

En uç kenardan içe doğru muska seklinde katlayın.

Açıkta kalan küçük ucu muska katının birinin içine sıkıştırın.

Tavada veya sacda hafif ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...