Hurmalı çikolata topları tarifi
Özellikle ramazan aylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir lezzet!
Yapımı için malzemeler
- 10-12 adet hurma (ılık suda ıslatılmış)
- 2 paket kavrulmuş bisküvi
- Yarım portakalın kabuğunun rendesi
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet muz
- 2 paket bitter çikolata (Yaklaşık 150 gram)
- 1 paket krema
- Hindistan cevizi
- Kakao
- Antep fıstığı
Hurmalı çikolata topları tarifi Nasıl yapılır?
Bisküvileri robottan geçirin ve geniş bir kaba alın. İçine küçük küçük doğradığınız hurmaları ve muzları ekleyin. Portakal kabuğu rendesini de bu karışıma ilave edin. Damla çikolatayı, erittiğiniz tereyağını ve iri dövülmüş cevizi de ekleyin. Tüm karışımı iyice yoğurun. Ardından hamurdan küçük parçalar koparın ve ceviz büyüklüğünde toplar elde edin.
Ayrı bir yerde kremayı hafif ılıtın, içine çikolataları koyun ve 5 dakika eder çikolatanın erimesini bekleyin. Son olarak hurmalı topları önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizi, kakao ya da Antep fıstığına bulayın.