Höşmerim tatlısı tarifi
Höşmerim tatlısını bilmeyeniniz yoktur. Birçok yörede yapılır ama Konya'ya gittiğinizde kesinlikle yemeniz gereken bir tatlıdır. Zaten Konya'daysanız akşamları yemekten yaklaşık bir saat sonra tatlı bir şeyler istediğinizde höşmerim önünüze gelecektir. Üstelik Konya'daki restoranların neredeyse tamamında tatlı menülerinin vazgeçilmezidir. Siz de bu tatlıyı bir Konyalı gibi iyi yapıp misafirlerinize ikram etmek isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 400 gram kaymak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
Höşmerim tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir tencereye kaymağı koyun. Eğer kaymak katıysa sütle karıştırarak krema haline getirin.
İçine tereyağı ilave ederek karıştırın ve kaynamasını bekleyin.
Dolmalık fıstık ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Karışımın üzerine un ekleyip koyu bir renk alana kadar kavurun.
Başka bir tencerede sütü kaynatın.
Kaynamış sütü kaymaklı karışıma döküp 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırarak kavurun.
Hazır olan höşmerimi servis tabağın alın.
Dilerseniz üstüne toz fıstık ya da ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.