Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Höşmerim tarifi
Herkesin sevdiği bir tatlı olan höşmerimin yapılışı kadar malzemeleri de oldukça basittir. Klasik höşmerime peynir koyulurken Çankırı'ya özgü bu tarifte peynir yok. Basit ama lezzetli tatlı sevenlerin çok beğeneceği, mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. İşte höşmerim tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 300 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 500 gram bal
Höşmerim tarifi Nasıl yapılır?
Tavada tereyağını eritip üzerine un ilave edin.
Karıştırarak meyane haline getirip üzerine bir fincan tuzlu su ilave edin.
Karışımın rengi koyulaşınca tavaya aktarıp kaşığın arkasıyla bastırın.
Kısık ateşte bırakıp bir süre kızarttıktan sonra karıştırıp yeniden bastırın.
Gevrek bir hal alıncaya kadar bu işleme devam edin.
Sonra servis tabağına alıp üzerine bal dökün ve ılık olarak servis edin.