GeriTatlı Tarifleri Höşmerim tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Höşmerim tarifi

Höşmerim tarifi

Herkesin sevdiği bir tatlı olan höşmerimin yapılışı kadar malzemeleri de oldukça basittir. Klasik höşmerime peynir koyulurken Çankırı'ya özgü bu tarifte peynir yok. Basit ama lezzetli tatlı sevenlerin çok beğeneceği, mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. İşte höşmerim tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 300 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500 gram bal

Höşmerim tarifi Nasıl yapılır?

Tavada tereyağını eritip üzerine un ilave edin.

Karıştırarak meyane haline getirip üzerine bir fincan tuzlu su ilave edin.

Karışımın rengi koyulaşınca tavaya aktarıp kaşığın arkasıyla bastırın.

Kısık ateşte bırakıp bir süre kızarttıktan sonra karıştırıp yeniden bastırın.

Gevrek bir hal alıncaya kadar bu işleme devam edin.

Sonra servis tabağına alıp üzerine bal dökün ve ılık olarak servis edin.