GeriTatlı Tarifleri Höşmerim (peynir helvası) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Höşmerim (peynir helvası) tarifi

Höşmerim (peynir helvası) tarifi

Çanakkale ve Balıkesir yöresinde çok sevilen bu tatlıyı siz de evinizde yapabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yağlı tuzsuz taze peynir (tuzsuz rendelenmiş dil peyniri de olur)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • Çok az safran (arzuya göre)
  • Süslemek için fındık, fıstık veya ceviz

Höşmerim (peynir helvası) tarifi Nasıl yapılır?

Yağlı tuzsuz taze peyniri, kabartma tozunu ve yumurta sarısını kısık ateşte yağı çıkıp bal rengi alana kadar pişirin. Kıvama geldikten sonra irmik, un ve toz şeker ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Höşmerimin sarı olması için çok az safran koyabilirsiniz.

Soğuduktan sonra fındık, fıstık veya ceviz ile ikram edebilirsiniz.