GeriEt Yemeği Tarifleri Homaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Homaça tarifi

Homaça tarifi

Homaça, Ankara mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olup, Çubuk ilçesinde de düğünlerin baş yemeğidir. Yapımı da oldukça pratik. Etleri haşlayıp içine patates ve soğanı ekliyorsunuz ve yemeğiniz hazır hale geliyor. Sizde evinizde denemek isterseniz tarifimiz, aşağıda hazır. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • ​2 kilogram kemikli et
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kaşık tereyağı 

Homaça tarifi Nasıl yapılır?

Etleri tereyağında hafif kızartın ve yağını süzmek için bir kağıt havlunun üzerine alın.

Daha sonra etleri tekrar tencereye alıp hafif üstünü geçecek şekilde sıcak su ekleyin.

Kaynadıktan sonra suyunu değiştirip tekrar sıcak su ekleyin.

Patates, soğan ve pul biberini de ekleyerek kaynamaya bırakın.

Eğer düdüklü tencerede pişirirseniz ymeğiniz 30 dakika da pişebilir.

Afiyet olsun...