GeriTatlı Tarifleri Hira tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hira tarifi

Hira tarifi

Tokat'ın bu meşhur tatlısını Tokatlı olmayanlar da çok beğenecek.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

1 adet yumurta, yarım su bardağı yoğurt ve sıvıyağ, 1 su bardağı irmik, 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya geniş kapta yoğurarak yapışkan bir hamur elde edin.  Hamurun yarısına isteğe göre çekilmiş fındık koyabilirsiniz. Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. İrmiğe bulayarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisinde 80 derecede pişirip 2 su bardağı toz şeker ve su ile hazırlanan şerbeti sıcakken üzerinde gezdirin. Soğuduktan sonra sunuma hazır tatlınızı servis edebilirsiniz.

Hira tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte geniş kapta yoğurarak yapışkan bir hamur elde edin.  Hamurun yarısına isteğe göre çekilmiş fındık koyabilirsiniz.

Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. İrmiğe bulayarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisinde 180 derecede pişirin.

Hazırladığınız şerbeti sıcakken üzerinde gezdirin. Soğuduktan sonra sunuma hazır tatlınızı servis edebilirsiniz.