Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Hint pilavı tarifi
Kashmiri pulao yani Keşmir pilavı diye de bilinen Hint pilavı, farklı bir yemek tarifi arayanların imdadına yetişebilir. İçindeki baharatları, kuru yemişleri ve meyveleriyle çok farklı bir lezzeti olan Hint pilavı, dünya mutfağını sevenler için birebir. Siz de sofranızda farklı lezzetlere yer açmak istiyorsanız Hint pilavı tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yeşil kakule
- Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı file badem
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı file Antep fıstığı
- Yarım tatlı kaşığı toz kakule
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 5 yemek kaşığı gül suyu
- 1 tutam safran
- Yarım su bardağı süt
- 3 çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:
- Kajun
- Ceviz
- Badem
- 3-5 dal nane yaprağı
Hint pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Sarımsağı soyup ezin.
Sıvı yağı tencerede kızdırın.
İçine yeşil kakule, karanfil ve dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1 dakika kavurun.
Ardından içine pirinci, gül suyunu, safranı, sütü ve tuzu ekleyin.
Pirinç yumuşayana dek normal pilav gibi pişirin.
Kajun, ceviz ve bademi kavurup kaselere bölüştürülmüş pilavın üzerine serpin.
Nane yapraklarıyla süslediğiniz pilavınızı soğutmadan servis edin.