GeriEt Yemeği Tarifleri Hindi dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindi dolması tarifi

Hindi dolması tarifi

Genelde yılbaşı sofralarında tercih edilen hindiyi canınız çektiğinde de hazırlayabilirsiniz. Mardin'e özgü hindi dolması akşam afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet. Yemek yaparken en büyük beklenti; kolay hazırlanması ve nefis tadı olmasıdır. Beklentilerinizi büyük ölçüde karşılayacak hindi dolmasını evinizde pratik bir şeklide denemeniz için işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet hindi (temizlenmiş)
  • 100 gram çiğ badem içi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gram ufak kuşbaşı et
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz

Hindi dolması tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri suda haşlayarak kabuklarını soyun ve pembeleşinceye kadar yağda kavurun.

Ayrı bir tava da kuşbaşı eti yağda pişinceye kadar kavurun daha sonra yarı pişmiş pirinç, badem, karabiber ve yenibaharı ilave edin.

Bu harcı hindinin içine doldurun ve açık kalan yerlerini dikin.

Hindiyi bir tencereye yerleştirerek üzerine su ekleyin ve pişirin.

Piştikten sonra hindinin üzerine salça veya yoğurt sürerek fırında 15-20 dakika daha pişirin.

NOT: Hindinin içine isteğe bağlı, kuş üzümü de konabilir. Ayrıca sadece fırında da pişirilebilir.

Afiyet olsun...