GeriMeze Tarifleri Hibeş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hibeş tarifi

Hibeş tarifi

Hibeş tahinle yapılabilen en basit mezelerden biri. Hayvansal gıdalar kullanmadan müthiş lezzetler ortaya koymak isteyenler için çok uygun olan hibeşi beğenmemek mümkün değil. Arzu ederseniz farklı bir salata sosu olarak da tüketebileceğiniz hibeşin tarifi aşağıda. Mutlaka denemelisiniz…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tahin
  • Yarım su bardağı su
  • 4 adet limonun suyu
  • 3 tatlı kaşığı kimyon
  • 4 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 6 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Hibeş tarifi Nasıl yapılır?

Tahini çukur bir kaseye alıp içine suyu ekleyin.

Bir yandan tahta kaşıkla karıştırıp bir yandan limon suyunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar bu işlemi sürdürün.

Sarımsakları tuzla havanda iyice dövün.

Sarımsakları ve baharatları da tahine ekleyip iyice karıştırın.

Hemen tüketebileceğiniz gibi bir kavanoza doldurup buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun…