Hayrabolu tatlısı tarifi
Tekirdağ'ın en sevilen tatlılarından bir tanesi Hayrabolu tatlısı... Yapımı ve görüntüsü Kemalpaşa tatlısına benzeyen bu tatlının en büyük özelliği malzeme olarak tuzsuz taze peynir kullanılması. Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlıyı deneyebilmeniz için tarifini aşağıda paylaştık, afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram tuzsuz peynir
- 8 adet yumurta
- 250 gram un
- 250 gram irmik
- 2 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Hayrabolu tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Peyniri kıyma makinesinde, makine yoksa elle yumuşatın.
6 yumurta ile 2 yumurta sarısını peynire ilave edin.
Un, irmik ve karbonatı da ekleyip hepsini birden yoğurun.
Karışım kulak memesi yumuşaklığına gelince, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Tatlılarınızı 45 dakika pişirin.
Piştikten sonra 8 bardak su ve 1 kilogram toz şekeri pişirerek şerbeti hazırlayın.
Şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlıları kepçe ile şerbete atın.
Tatlıların üzerine bastırıp 20-25 saniye şerbette kalmalarını sağlayın.
Ardından kevgirle şerbetten aldığınız tatlılarınızı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.