Son Güncelleme:
Havuçlu kabak salatası tarifi
İşte deneyebileceğiniz farklı bir salata tarifi daha! Hem pratik hem de oldukça lezzetli... Tek yapmanız gereken rendelenmiş havuç ve kabakları yağda hafifçe çevirip sonra da yoğurt, sarımsak ve cevizle karıştırmak. Hepsi bu kadar! Yoğurtlu meze ve salatalı sevenlerin bayılacağından eminiz.
Yapımı için malzemeler
- 3 adet havuç
- 1 adet kabak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- Kırmızıbiber
- Tuz
Havuçlu kabak salatası tarifi Nasıl yapılır?
Havuç ve kabağı rendeleyin ve ayrı kaplarda sıvı yağ ekleyerek 5-10 dakika hafifçe soteleyin. Ateşten alıp soğumasını bekleyin. Ceviz, sarımsak, yoğurt, sirke, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Üzerine dövülmüş cevizleri ekleyerek soğuk servis yapın.