Son Güncelleme:
Havuç ve portakal çorbası tarifi
C vitamini deposu bu lezzetli çorba akşam yemeklerinizi renklendirecek.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram havuç
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy soğan
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 4 su bardağı sebze suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı beyaz biber
- 1 tatlı kaşığı krema
Havuç ve portakal çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun. Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyaz biberi ekleyin.