GeriÇorba Tarifleri Havuç ve portakal çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç ve portakal çorbası tarifi

Havuç ve portakal çorbası tarifi

C vitamini deposu bu lezzetli çorba akşam yemeklerinizi renklendirecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram havuç
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı beyaz biber
  • 1 tatlı kaşığı krema

Havuç ve portakal çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun. Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyaz biberi ekleyin.