GeriSebze Yemeği Tarifleri Havuçlu ve patatesli Brüksel lahanası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu ve patatesli Brüksel lahanası tarifi

Havuçlu ve patatesli Brüksel lahanası tarifi

Potasyum ve demir yönünden oldukça zengin olan Brüksel lahanası sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 küçük paket Brüksel lahanası
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Su
  • Tuz

Havuçlu ve patatesli Brüksel lahanası tarifi Nasıl yapılır?

Brüksel lahanalarının saplarını kestikten sonra bol suyla yıkayın. Genişçe bir tencerenin içine sıvı yağı koyun ve minik minik doğradığınız soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Patates ve havucu soyup küp şeklinde kesin. Soğanların üzerine ilave edin. Biraz kavurduktan sonra lahanaları ekleyin. Salçayı da kattıktan sonra tenceredeki malzemeleri iyice harmanlayın. Sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Lahanalar yumuşadıktan sonra ateşten alabilirsiniz.