GeriTatlı Tarifleri Havuç topları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç topları tarifi

Havuç topları tarifi

Çay saatlerinizde masanızı renklendirecek, ağzınızı tatlandıracak bir lezzet havuç topları... Hem çok zamanınızı almayacak hem de misafirlerinizi kendine hayran bırakacak! Yapımı oldukça kolay olan bu topları denemek isterseniz havuç topları tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8-9 tane havuç
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım paket bisküvi

Şekillendirmek ve üzeri için:

  • Elinizi yağlayacak kadar sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Havuç topları tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyip, tencereye alın. Üzerine tereyağını ve toz şekeri ilave edin.

Daha sonra tencereyi ocağa alın. 15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişirin. 

Havuçlar pişerken, bisküvileri tencerenin içine ufalayın.

Tarçın ve ceviz içlerini de ilave edip 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın.

Karışım soğuduktan sonra şekillendirmek için elinizi hafifçe yağlayın.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

Bu topları Hindistan cevizine bulayıp soğuk servis edin. Afiyet olsun.