GeriTatlı Tarifleri Hatun tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hatun tatlısı tarifi

Hatun tatlısı tarifi

Son dönemin en dikkat çeken şerbetli tatlılarından biri hatun tatlısı. Kahramanmaraş mutfağına ait bir lezzet olan hatun tatlısı, çıtır çıtır kıvamı ve tadıyla özellikle misafir sofralarının arananlarından. Siz de bu lezzeti sofranızda misafir etmek isterseniz tarifimiz aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Toz Antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz Antep fıstığı

Hamurları açmak için:

  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un

Hatun tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru için ılık sütü yoğurma kabına alın.

İçine yumurta, sıvı yağ, tuz ve un ilave edip hamuru yoğurun ve dinlendirin.

Bir başka tencerede süt, irmik ve şekeri birleştirip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Muhallebiyi soğuması için kenara alın ve şerbeti yapmaya başlayın.

Bunun için şeker ve suyu tencerede kaynatın.

İçine birkaç damla limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp ince yufkalar haline gelene kadar hamuru açın.

Yufkaların kenarlarını kesip kare haline getirin.

Büyük kareleri dörde bölüp küçük kareler haline getirin.

Küçük kareleri elinize alıp ortalarından kıvırarak büzün.

Ortasına irmikli muhallebi ve Antep fıstığı koyup kenarlarını katlayarak tepsiye dizin.

Tereyağını eritip tatlıların üzerine sürün.

Fırını 180 derecede ısıtıp tatlılarınız kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti döküp üzerine Antep fıstığı serperek servis edin.