GeriTatlı Tarifleri Hasuta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hasuta tarifi

Hasuta tarifi

Hasuta şeker, un, su ve nişastanın karışımıyla ortaya çıkan bir çeşit tatlı. Özellikle bebek, çocuk ve hasta yemeği olarak da bilinen hasuta Erzurum mutfağına ait ve kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzettir. Malzemelerini evde kolaylıkla bulabileceğiniz gibi mutfağınızı da dağıtmayacak cinstendir. Denemek isterseniz, tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardak su
  • Şeker

Hasuta tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kaseye şeker, su, un ve nişastayı koyarak bir çatal yardımıyla çırpın.

Topaksız bir karışım elde edin.

Tereyağını bir tavada eritin ve üzerine karışımı ekleyin.

Sarı renkli yağı çıkana kadar karıştırarak pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...