Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Hasude tarifi
Hasude, Kastamonu mutfağına ait çok kolay bir tatlı. Anadolu’nun farklı yerlerinde haside gibi farklı isimlerle de karşımıza çıkabilen bu tatlı Kastamonu’a pekmezle değil şekerle yapılıyor. Sizin için hasude tatlısının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda anlattık. İşte hasude tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşık tereyağı
Hasude tarifi Nasıl yapılır?
Su ve şekeri tencerede kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritin ve yavaş yavaş karıştırarak kaynayan şerbete ilave edin.
Koyulaşan malzemeyi bir tepsiye dökün.
Tereyağını eritip tatlının üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun…