GeriPilav Tarifleri Haşu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşu tarifi

Haşu tarifi

Pilav sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. O kadar ki Türkiye’nin dört bir yanında çok farklı yöresel pilav tarifleri de karşımıza çıkıyor. Örneğin haşu bu pilavlardan biri. Mardin yöresine ait bir iç pilav olan haşu leziz kuzu eti, çıtır çıtır badem ve mis kokulu maydanozun pirinçle mükemmel birlikteliği. İşte bu lezzeti sofrasına taşımak isteyenler için haşu tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kemiksiz kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç badem
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz

Haşu tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını geniş bir tencerede eritin.

Etleri tencereye alın ve sularını salıp çekene kadar soteleyin.

Sularını çeken etlere tuz ve üzerini geçecek şekilde su ilave edin.

Etleri yumuşayana kadar pişirin. Haşlama suyunu ve etlerini ayrı ayrı kullanacaksınız.

Pirinçleri iyice yıkayıp süzün.

Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırıp pirinçleri bu yağda kavurun.

Pirinçlere tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra tencereye toplamda 3 bardak olacak şekilde etin haşlama suyunu ve ekstra sıcak suyu ilave edin.

Kapağını kapatıp pilavınızı pişirin.

Bu esnada bademlerin kabuklarını sıcak su yardımıyla soyun.

Maydanozları ince ince doğrayın.

Bademleri kısık ateşte çok az yağla kavurun.

Bademlere etleri ve maydanozları ilave edin.

Bir iki kez daha çevirdikten sonra karışımı pilava ekleyin.

Hepsini yeniden karıştırıp 10 dakika kapağı kapalı halde dinlendirdikten sonra servis yapın.