GeriMeze Tarifleri Hardallı Bombay fasulyesi piyazı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hardallı Bombay fasulyesi piyazı tarifi

Hardallı Bombay fasulyesi piyazı tarifi

Normal fasulyeden farklı olarak Bombay fasulyesiyle yapacağınız bu piyazın tadına doyum olmaz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kırmızı soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 havuç
  • 2 su bardağı hafif haşlanmış Bombay fasulyesi
  • 4 dal fesleğen
  • 4 dal maydanoz
Sosu için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber

Hardallı Bombay fasulyesi piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız biberler, havuç, fasulye ve suyu ekleyip fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin. İri doğradığınız fesleğen ve maydanozu ilave edip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp soğuyan piyazın üzerine gezdirin. İnce kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.