Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Hapısa tarifi
Hapısa, Kahramanmaraş mutfağına ait basit bir tatlı. Daha doğrusu Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan pekmezli, nişastalı tatlıların Kahramanmaraş mutfağındaki versiyonu. Üzerinde ceviziyle oldukça lezzetli bir hal alan hapısayı dilerseniz kahvaltılarda da tüketebilirsiniz. O halde sözü daha fazla uzatmayalım ve hapısanın tarifine geçelim. Şimdiden elinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı pekmez
- 4 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı buğday nişastası
Servis için:
- Ceviz
Hapısa tarifi Nasıl yapılır?
2 su bardağı ılık suya nişastayı ilave edip çırpın.
Suyun kalanını bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
Kaynamaya başlayana kadar pişirin.
(Bu aşamada isterseniz 1 tatlı kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz.)
Nişastalı suyu süzüp kaynamakta olan pekmeze ilave edin.
Bir tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Bir tabağa aktarıp soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpip servis edin.