GeriTatlı Tarifleri Hapısa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hapısa tarifi

Hapısa tarifi

Hapısa, Kahramanmaraş mutfağına ait basit bir tatlı. Daha doğrusu Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan pekmezli, nişastalı tatlıların Kahramanmaraş mutfağındaki versiyonu. Üzerinde ceviziyle oldukça lezzetli bir hal alan hapısayı dilerseniz kahvaltılarda da tüketebilirsiniz. O halde sözü daha fazla uzatmayalım ve hapısanın tarifine geçelim. Şimdiden elinize sağlık…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pekmez
  • 4 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı buğday nişastası

Servis için:

  • Ceviz

Hapısa tarifi Nasıl yapılır?

2 su bardağı ılık suya nişastayı ilave edip çırpın.

Suyun kalanını bir tencerede karıştırıp ocağa alın.

Kaynamaya başlayana kadar pişirin.

(Bu aşamada isterseniz 1 tatlı kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz.)

Nişastalı suyu süzüp kaynamakta olan pekmeze ilave edin.

Bir tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Bir tabağa aktarıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpip servis edin.