Hamursuz tatlısı tarifi
Tatlıya kimse hayır diyemez herhalde. Bir de bu tatlı ev yapımıysa tadından yenmez. Size hem yapımı kolay hem de lezzeti harika bir tatlı tarifi vereceğiz. Sinop yöresine ait hamursuz tatlısı kesinlikle denenmesi gereken bir tatlı. Malzemelerini Sinoplular göz kararı ölçtüğü için biz de tarifimizi buna göre hazırladık. Sütlü sevenler süt miktarını artırabilir, ancak ne kadar süt eklerseniz o kadar gevrek olacaktır. Şimdiden elinize sağlık...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kadar süt
- Un
- Nişasta
- Su
- Ceviz
- Sıvı yağ
- Şeker
- Limon
Hamursuz tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta, süt ve unu bir kaba koyup karıştırarak tatlı hamuru yumuşaklığında hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirdikten sonra ufak parçalara bölün.
Bir miktar unu ve nişastayı birbirine karıştırın ve bu karışım ile bezeleri yufka inceliğinde açın.
Açılan yufkaların her iki tarafını da sacda hafif kızarana kadar pişirin.
İki ayrı tepsi alın birinin içine su diğerine ise yağ koyun.
Yufkaları önce su dolu tepsiye batırıp çıkarın ardından da yağlanmış tepsiye üst üste dizin.
Bu işlemi yaparken her yufkanın arasını sıvı yağ ile yağlayıp kırık ceviz serpin.
Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
İşlem bittikten sonra üzerini yağlayıp börek şeklinde keserek fırına verin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlayın.
Tatlı piştiğinde fırından çıkarın ve üzerine şerbeti eşit dağılacak şekilde dökün. Dökerken tatlı sıcak şerbet soğuk olmalıdır.