GeriÇorba Tarifleri Haluçka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haluçka tarifi

Haluçka tarifi

Haluçka, tavuk, nohut ve hamurun bir araya gelmesiyle oluşan leziz bir çorba. Kastamonu'dan Samsun'a yörelerimiz arasında paylaşılamasa da bir göçmen yemeği olduğu söylenebilir. Çok da doyurucu bir çorba olan haluçkayı tek başına yiyip gayet güzel doyabilirsiniz. İşte nefis haluçka tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak nohut
  • 1 adet tavuk budu
  • Salça
  • Yağ
  • Tuz

Hamuru için:

  • 5 bardak un
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk bardak su

Haluçka tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları akşamdan ıslatın.

Unu, suyu, yumurtayı ve tuzu bir kapta karıştırın ve yoğurun.

Sert bir hamur elde edin ve oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.

Yufkayı kenarları yarım santimetre genişliğinde karelere bölün. Hamurları yapışmaması için unlayın.

Bir tencerede nohut ve tavuğu haşlayın. Tuzunu ilave edin.

Haşlanan tavuğu bir kenara alın.

Nohutlar piştiği zaman yaptığınız hamurları da tencerenin içine ekleyin ve tavuğu tencerenin içine didikleyin.

Bir tavada yağ, tuz ve salçayı hafif kavurun.

Sosu çorbaya ekleyip, karıştırın.

Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.