GeriTatlı Tarifleri Halka tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Halka tatlısı tarifi

Halka tatlısı tarifi

Genellikle bir sokak lezzeti olarak bilinen halka tatlısı aslında evde de gayet kolaylıkla yapıp gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz lezzetlerden. Bol sıvı yağda kızaran ve ardından şerbete atılan halka tatlısının kalorisi biraz yüksek ancak lezzeti o kadar muazzam ki insana her şeyi unutturuyor. İşte huzurlarınızda halka tatlısı tarifi

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım limon suyu
  • 500 gram un
  • 2 yemek kaşığı irmik

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 750 gram şeker
  • 500 mililitre su
  • Çeyrek limon suyu

Halka tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Halka tatlısının şerbetinin iyice soğumuş olması gerekir. Bu nedenle önce şerbeti kaynatıp bir kenara alın.

O esnada hamur malzemelerini bir kaba alıp elinizle yoğurarak hafif akıcı bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru, krema sıkma torbasına aktarın. Torbanın ince tırtıklı ucunu kullanın.

Bol miktarda sıvı yağı ısıtın. Hamurdan yağa yuvarlak parçalar sıkın. Çok fazla hamur sıkmamaya dikkat edin, aksi takdirde yağın sıcaklığı düşer ve tatlılarınız yağ çeker.

Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın. 5 dakika bekletip ardından servis edin.