GeriÇorba Tarifleri Habenisk çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Habenisk çorbası tarifi

Habenisk çorbası tarifi

Anadolu toprakları binlerce yıldır farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir coğrafya. Bunun en güzel yansımalarını da mutfağımızda görüyoruz. Örneğin Diyarbakır mutfağı dillere destan lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Her damağa göre bir şeyler bulunabilen, oldukça geniş bir lezzet anlayışı olan bu mutfağın en meşhur ve en lezzetli yemeklerinden biri olan habenisk yemeğinin tarifini arayanların ihtiyacı olan her şey içeriğimizde mevcut. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemikli koyun kol eti
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı nohut
  • 10 su bardağı su
  • 10 adet kuru patlıcan başı
  • 30 gram tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Habenisk çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle buğday ve nohutları bir gece öncesinden ayrı ayrı kaplara koyup ıslatın.

Yemeği yapacağınız zaman buğday ve nohutları bol suyla yıkayın ve süzün.

Etleri geniş bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Sonra suyu, kuru patlıcan başlarını, mercimeği, aşurelik buğdayı ve nohudu ilave edin.

Pişirirken üstte biriken köpükleri bir süzgeç yardımıyla ayırarak nohut ve buğdayların iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu esnada soğanları soyup ince ince doğrayın.

Tereyağını ayrı bir tencerede eritip soğanları ve salçayı kavurun.

Tuz ve baharatları ekleyin.

Hazırladığınız sosu et ve bakliyatların piştiği tencereye ilave edin.

Hepsini karıştırıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Ardından ocaktan alıp bir süre dinlendirin.

Habenisk yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…