Güveçte istiridye mantarı tarifi
Kan şekerini düzenleyen, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olan mantar yemeği sizlerle...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram istiridye mantarı
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı salça
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber
Güveçte istiridye mantarı tarifi Nasıl yapılır?
Mantarları yıkayalım ve süzgeçte süzülmeleri için bırakın. Tavaya sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Mantarları birkaç parçaya bölerek tavaya ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayıp, tavaya ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup baharatları atın ve güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelediğiniz kaşar peyniri de ekleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.