Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Güllaç tarifi
Ramazan denince akla ilk gelen tatlardan biri güllaçtır. Hafifliği ve lezzetiyle sadece sütlü tatlı sevenlerin değil herkesin favorileri arasında yer alan güllacın en sade halini sofrasına koymak isteyenler tarifimize bir göz atabilirler. İşte çok pratik ve nefis sade güllaç tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 litre süt
- 1,5 bardak şeker
- Güllaç yaprakları
- Süslemek için fındık, ceviz veya mevsim meyveleri
Güllaç tarifi Nasıl yapılır?
Süt ve şekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Karışımından ilk önce tepsinin alt kısmına bir kepçe yayın.
Üzerine güllaç yapraklarını kırarak yerleştirin.
Tekrar süt ile ıslatın. Tekrar yaprak yerleştirin. Bu şekilde devam edin.
Yapraklar bittikten sonra kalan sütü üzerinde gezdirin.
Çekmesi için dinlendirin.
Üzerine dövülmüş ceviz veya yeşil fıstık serpebilirsiniz.