Güllaç tarifi
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllacın nefis bir çeşidi...
Yapımı için malzemeler
- 12 adet güllaç yufkası
- 1,5 litre süt
- 500 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 1 kase frambuaz
- 1 çay bardağı file Antep fıstığı
Güllaç tarifi Nasıl yapılır?
Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı koyun ve orta ateşte şekerler eriyene kadar karıştırın. Kaynatmadan ocaktan alın ve ılınması için kenara bırakın. Süt ılınınca içine gül suyunu ilave edip karıştırın.
Tepsiye parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllaç yufkası yerleştirin ve her yerini ıslatacak şekilde 1-2 kepçe kadar hazırladığınız sütlü karışımdan üzerine dökün. Toplamda bu şekilde 6 kat hazırladıktan sonra bolca file Antep fıstığı serpin ve tekrar 6 kat güllaç yufkasını her kata 1-2 kepçe sütlü karışımdan dökerek yerleştirin. İşlem sonunda 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Üzerini file Antep fıstığı ve nar ile süsleyerek dilimleyin.