Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Gölle tarifi
Doyurucu bir o kadar da lezzetli bir tarife ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise Isparta mutfağına ait gölle yemeğiyle karşınızdayız. Evinizde rahatça bulabileceğiniz malzemelerle yapabileceğiniz bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram aşurelik buğday
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı ak fasulye (bazı yerlerde konmayabilir)
- Tuz
- Su
Gölle tarifi Nasıl yapılır?
Buğday, ak fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın.
Sabah suyunu süzüp yıkadıktan sonra, tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.
Üzerine sıcak suyu ekleyerek 25-30 dakika kadar düdüklü tencere içerisinde pişirin.
Pişen malzemeleri servis tabaklarına paylaştırın.
Gölle ılındıktan sonra isteğe göre tuz ekleyerek servis yapın.