GeriSebze Yemeği Tarifleri Göbelek (Kuzugöbeği) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göbelek (Kuzugöbeği) tarifi

Göbelek (Kuzugöbeği) tarifi

Mantar sevenler için harika bir tarifimiz var. Isparta mutfağına ait kuzugöbeği tarifi içine konulan süt ve ayran ile sizi şaşırtabilir ama tadına baktığınızda fikriniz değişecektir. İşte mantar mevsiminde mutlaka denemeniz gereken, enfes ve çok pratik bir tarif. İşte göbelek de denen kuzugöbeği mantarının tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzugöbeği mantarı
  • 100 gram kavurma
  • 1 su bardağı ayran
  • 2 adet kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızıbiber
  • Tuz  
  • Su

Terbiyesi için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt

Göbelek (Kuzugöbeği) tarifi Nasıl yapılır?

Toplanan mantarları (toplama gibi bir imkanınız yoksa marketten alabilirsiniz) yıkadıktan sonra, doğrayıp bir kaba koyarak, üzerine ayran ilave edin.

Bu şekilde 1 saat kadar bekledikten sonra ayrı bir kapta 2 baş soğanı doğrayıp yağla birlikte kavurun.

Kavurduğunuz soğana kavurma, salça, damak zevkinize göre tuz ve kırmızıbiber ekleyin.

Önceden ayranda beklettiğiniz göbelek mantarını süzgeçten geçirin.

Süzgeçten geçirdiğiniz mantarı iyice yıkayıp, kavrulmuş olan malzemeyle karıştırın.

Üzerine bir miktar su ilave ettikten sonra pişmeye bırakın.

İyice pişirdikten sonra 3 yumurta ile 1 bardak süt ekleyin.

Bir müddet daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis yapın.