Gnocchi tarifi
Gnocchi İtalyan mutfağının en klasik lezzetlerinden bir tanesi. İçine patates püresi eklenmiş hamurla yapılan bu minik tombul makarnaları birçok farklı sosla birleştirmek mümkün. Biz bu tarifimizde basit bir domatesli sos kullandık. Üzerine de bir başka İtalyan klasiği olan mozzarella rendeledik. Çok beğeneceğinizden eminiz...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram patates
- 200 gram un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 tutam toz şeker
- 200 gram ıspanak
- 125 gram mozarella peyniri
- Tuz
- Karabiber
Gnocchi tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine çok az un serpiştirin. Yumurta, tuz ve kalan unu ilave ederek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun.
Hamuru 2 bezeye ayırın. İlk bezeyi 2 santimetre çapında bir rulo yaparak açın. Bir bıçak yardımıyla 2 santimetre genişliğinde parçalar kesin. İkinci beze için de aynı işlemi tekrarlayın. Gnocchi'leri 2 litre kaynar suda haşlayıp geniş bir fırın kabına alın.
Sosu için yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız domates, kekik, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Domatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız ıspanağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Sosu fırın kabına aldığınız gnocchi'lerin üzerine dökün ve ezmeden hafif karıştırın. Küçük doğradığınız mozzarella peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynir eriyip üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.