GeriHamur İşi Tarifleri Glutensiz mısır ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glutensiz mısır ekmeği tarifi

Glutensiz mısır ekmeği tarifi

Ekmek konusunda yeniliklere açıksanız bu tarif tam size göre.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

3/4 bardak mısır unu

Çeyrek bardak glutensiz un

Yarım çay kaşığı deniz tuzu

1 adet yumurta

Yarım çay kaşığı vanilya

Yarım bardak süt

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Glutensiz mısır ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Bütün kuru malzemeleri derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Yumurta, vanilya, bal, süt ve Hindistan cevizi yağını ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri birleştirin.

Hazırladığınız hamuru 5 dakika dinlemeye bıraktıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına yerleştirerek 200 derece fırında 15 dakika kenarları kızarana kadar pişirin.