Glutensiz kısır tarifi
Gluten tüketmiyorsunuz diye kısır zevkinden mahrum kalacak değilsiniz. İşte karabuğdayla yapabileceğiniz glutensiz kısır.
Yapımı için malzemeler
- Karabuğday unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Biber salçası
- Domates salçası
- Limon
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Taze soğan
- Maydanoz
- Marul
- Sivri biber
- Domates
Glutensiz kısır tarifi Nasıl yapılır?
1 su bardağı karabuğday ununu tuz, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları bir kapta karıştırın ve üzerine sıcak su ekleyin. Ağzını kapatıp yarım saat bekletin.
Beklettiğimiz karışımı iyice yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı biber salçasını, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, bir limon suyunu, biraz zeytinyağını, tercihen nar ekşisini ekleyip, tüm malzemeler karışana dek yoğurmaya devam edin. Küçük küçük doğradığınız 2 taze soğanı, 5 dal maydanozu, 2-3 yaprak marulu, tercihen 1 sivri biber, 1 domatesi ekleyin. Son kez karıştırın. Şişirmeyecek ve alerji yapmayacak kısırınız hazır!