GeriSalata Tarifleri Glutensiz kısır tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glutensiz kısır tarifi

Glutensiz kısır tarifi

Gluten tüketmiyorsunuz diye kısır zevkinden mahrum kalacak değilsiniz. İşte karabuğdayla yapabileceğiniz glutensiz kısır.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Karabuğday unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Biber salçası
  • Domates salçası
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Marul
  • Sivri biber
  • Domates

Glutensiz kısır tarifi Nasıl yapılır?

1 su bardağı karabuğday ununu tuz, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları bir kapta karıştırın ve üzerine sıcak su ekleyin. Ağzını kapatıp yarım saat bekletin.

Beklettiğimiz karışımı iyice yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı biber salçasını, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, bir limon suyunu, biraz zeytinyağını, tercihen nar ekşisini ekleyip, tüm malzemeler karışana dek yoğurmaya devam edin. Küçük küçük doğradığınız 2 taze soğanı, 5 dal maydanozu, 2-3 yaprak marulu, tercihen 1 sivri biber, 1 domatesi ekleyin. Son kez karıştırın. Şişirmeyecek ve alerji yapmayacak kısırınız hazır!