Son Güncelleme:
Glutensiz kek tarifi
Çölyak hastaları için önerilen glütensiz beslenmeye uygun nefis bir kek...
Çölyak hastaları için önerilen glutensiz beslenmeye uygun nefis bir kek...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım bardak yoğurt
- 3 bardak glutensiz pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı kuru üzüm
Glutensiz kek tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta, şeker ve vanilyayı geniş bir kasede iyice çırpın. Zeytinyağı, yoğurt, pirinç unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin. Tarçın ve üzümü ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıbından çıkarıp servis yapın.