GeriKek Tarifleri Glutensiz ıslak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glutensiz ıslak kek tarifi

Glutensiz ıslak kek tarifi

Çayın kahvenin yanında zevkle tüketebileceğiniz bir ıslak kek, üstelik glutensiz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yağ
  • Süt
  • Glutensiz un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Kakao

Glutensiz ıslak kek tarifi Nasıl yapılır?

3 yumurtayı karıştırma kabına kırın. 1 su bardağı şekeri de üzerine ekleyip köpürene dek karıştırın. Yarım bardak yağ ve yarım bardak sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 bardak glutensiz un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp, önceden yağlanmış bir cam kalıba döktüğünüz kek karışımını 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Kekin pişmesine yakın sosunu hazırlamaya başlayın. Tencereye koyduğumuz yarım çay bardağı yağı, bir su bardağı sütü, 1 su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı kakaoyu kaynayana kadar karıştırın.

Fırından çıkardığımız sıcak keki dilimleyip ardından sıcak sosu üzerine dökün. Glutensiz kek hazır!