GeriHamur İşi Tarifleri Glutensiz ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glutensiz ekmek tarifi

Glutensiz ekmek tarifi

Glutensiz un ve laktozsuz sütle yapılan bu ekmek, midesinde sorun olanların gözdesi olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı laktozsuz süt
  • 1 yumurta
  • Toz şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Glutensiz un

Glutensiz ekmek tarifi Nasıl yapılır?

1 paket kuru mayayı ılık su ile karıştırıp mayalanması için bekletin. Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yarım su bardağı laktozsuz sütü, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı toz şekeri, yarım tatlı kaşığı tuzu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.

İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı glutensiz un ve beklettiğiniz mayayı ekleyip, yoğurun. Yağlanmış bir kabın içine koyun, üstünü streçle kapatıp 20 dakika daha mayalanması için bekletin. 20 dakikanın sonunda 200 dereceye ayarlı fırına koyun. Ekmeğinizin kuru olmaması için ayrı bir kabın içine su koyup fırının tabanına yerleştirin.

35-40 dakika sonra ekmeğiniz hazır!