GeriÇorba Tarifleri Gazpacho çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gazpacho çorbası tarifi

Gazpacho çorbası tarifi

İspanyol mutfağından farklı ve lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 6 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Gazpacho çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Önce iri doğranmış tüm sebzeleri, sarmısak ve bayat ekmek içini bir mutfak robotu veya blender'a aktarıp, 2-3 dakika kadar çekin. Püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltın. Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave edin ve iyice karıştırın. 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayı ve zeytinyağını da ekleyin. Hepsini iyice birbirine karıştırın. En sonunda üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz.