GeriHamur İşi Tarifleri Fritelle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fritelle tarifi

Fritelle tarifi

Fritelle İtalya'da Venedik karnavalı sırasında yenmesi adet olan bir hamur tatlısı. İçine kuru üzüm eklenirse daha da lezzetli oluyor. Pişirmesi çok kolay olan fritelle'yi sıcak sıcak yediğinizde tadına doyamayacaksınız. Özellikle kahveyle çok iyi giden fritelle'nin tarifi aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 fincan un
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 3/4 çay kaşığı kurutulmuş maya
  • Çeyrek litre su
  • 1 çorba kaşığı portakal ya da limon suyu
  • Limon kabuğu
  • Kuru üzüm

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Fritelle tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı suya koyun ve 5 dakika bekletin.

Unu, tuzu ve şekeri bir kaba koyun; birlikte karıştırın ve maya hazır olduktan sonra, karışımı kabın içine dökün ve çok yapışkan bir hamur şekline gelene kadar elle karıştırın (bu sırada kuru üzüm kullanılıyorsa, bunları ekleyin).

Üzerini örtün ve en az iki katına kadar yükselmesini bekleyin.

Derin bir tavada yağı kızdırın. Yağ sıcaklığı doğru olduğunda, bir parça hamur alın ve delikli bir çörek şekli verin. Kızgın yağa atın.

Frittelle çabucak pişirilir, bu yüzden bir taraftan kahverengileşmeye başlar başlamaz hemen çevirin. Bir kere pişince, yağdan çıkarın ve bir iki dakika kağıt havlu üzerinde süzülmesini bekleyin. Lezzetine doyamayacaksınız.